Ota yhteyttä

Paula Seppälä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 237 8081

Lounasta tarjolla

| Paula Seppälä | Blogi

Podetko sinä ilmastoahdistusta? Mittailetko hiilijalanjälkiä tai kierrätkö kirppareita? Itse yritän löytää kultaisen keskitien kaikkien vaatimusten viidakossa ja kantaa korteni kekoon silti räjäyttämättä päätäni. Ostan vaatteeni kirpputoreilta, kierrätän ja lajittelen, suosin suomalaista ja autoilen maltilla. Olen myös viime aikoina tutkinut paikallisten kauppojen hyllyjä aiempaa tarkemmin ja toivonut löytäväni lähellä tuotettua ruokaa kohtuuhintaan. Tai edes hintaan. Sitä ei vain oikein ole.

Onko isoilla toimijoilla velvollisuus huomioida nykypäivän vaatimukset? Ne samat vaatimukset ja odotukset, joita tuutataan meille kuluttajille joka suunnasta. Kaupat halpuuttavat, kasvavat yhä suuremmiksi ja rekat kuskaavat monikansallisia, ikuisesti säilyviä elintarvikkeita sieltä mistä halvimmalla saa. Eikö valtaan liity aina vastuu? Tosin asialla ei liene merkitystä jos tahtotila on se, että kaikki on mahdollisimman suurta ja ketjuuntunutta. Mutta oletetaanpa, että näin ei ole. Oletetaan sen sijaan, että pienet toimijat, yrittäjät ja paikalliset firmat halutaan pitää elinvoimaisina ja virkeinä. Olisiko silloin syytä palkata siivoushommiin paikallinen moppi ja suti oy, vartiointiin viereisen korttelin turva-alan yritys, teettää saneeraukset kylän omalla remonttifirmalla ja ostaa sitä ruokaa paikalliselta viljelijältä myytäväksi vähän pienemmällä voitolla? Lähiruokahylly voisi olla lähiruokaosasto.

Ai miten tämä kaikki liittyy radioon? No siten, että yksityinen mainosrahoitteinen paikallisradio tarvitsee mainostajia toimiakseen. Isot yritykset ja ketjut, olkoon sitten kauppoja, pankkeja tai optikoita, suosivat aina kaltaisiaan ja isot mediatalot hykertelevät kääriessään voittoja. Suuret suurenevat entisestään ja pienet kuihtuvat tai katoavat. Me olemme se lähiruoka, kivijalkakauppa ja polkupyörä. Meidän käyttäminen mainonnan välineenä on valinta. Valinta suosia pientä, yksityistä ja paikallista.

Emme me pysty samaan kuin isot. Emme tietenkään pysty. Ei se paikallinen moppi ja sutikaan pysty siivoamaan kaikkia Suomen marketteja. Mutta kun sille antaa mahdollisuuden, se saattaa tehdä paljon puhtaampaa jälkeä huolella ja ahkerasti. Se saattaa jopa palkata lisää väkeä ja siitä tulee ihan erityisen suosittu siivousfirma paikkakunnalla. Menestyvät yritykset tuppaavat tuoda hyvää mainetta omille kotikonnuilleen.

Eikö olisi aika siistiä, jos meillä täällä Kaakkois-Suomessa olisi maanlaajuisesti tunnettu oma paikallisradio, joka olisi tekijöidensä omistuksessa ja jota tehdään paikallisin voimin? Ai niin, meillähän on!

Tunnetko sinä mainonnan tai tiedottamisen tarpeessa olevia yrittäjiä, yhdistyksiä tai toimijoita Kaakkois-Suomesta? Tai oikeastaan ihan mistä vaan, kyllä me kaakkolaiset matkaamme hyvän tuotteen tai palvelun perään kauemmaksikin. Anna vinkki Radio Kaakosta ja minun yhteystiedot. Jos tätä kautta tulee uusi asiakas, tarjoan vinkkaajalle lounaan!


Jaa tämä juttu