Ota yhteyttä

Paula Seppälä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
044 237 8081

Tervehdys komerosta

| Paula Seppälä | Blogi

Oletko kuunnellut podcasteja? Minun täytyy tunnustaa, että näiden trendikkäiden puheohjelmien maailma on jäänyt itselleni melko vieraaksi. Kirkkaana loistavana poikkeuksena on kuitenkin Antti Holman ”Auta Antti!” podcast, jota hän nauhoitti kahden tuotantokauden verran newyorkilaisessa komerossa. En silloin varsinaisesti ymmärtänyt komeron erinomaisuutta nauhoituskoppina, enemmän kuvittelin komeron olevan tilankäytön optimointia ja työrauhaa Emmanuel puolisolta. Saatoin myös olettaa, että homo kaapissa on osa ohjelman markkinointistrategiaa.

Suunnittelimme taannoin erään asiakkaan kanssa mainosta hänen yritykselleen. Hän halusi itse spiikata mainoksen, eli omalla äänellään mainostaa tuotettaan. Ongelmaksi muodostui pitkä matka toimitukseen, jossa tarvittavat pelit ja rensselit olisivat olleet valmiina. Kesäsesonki piti yrittäjän kiireisenä eikä aikaa ollut hukattavaksi pitkin maakuntaa ajeluun. Arvaatte varmaan, mikä oli ratkaisu ongelmaan? Kyllä vain… komero! 

Pakko tunnustaa, että mitään osaa tästä innovaatiosta ei voi laskea minun ansiokseni. Hämmentyneenä kuuntelin taidokkaasti komerossa nauhoitettua mainostekstiä ja muistelin Anttia komerossa. Tosin mainittakoon, että kyseinen asiakas saattaa olla melko rutinoitunut media-alan osaaja muutenkin. Ihan varauksetta en välttämättä lämpimästi suosittele jokaiselle mainostajalle samaa tapaa. Vai oliko niissä walkmaneissa rec nappula?

 Itsehän olen ollut aallonharjalla tässä asiassa jo kultaisella 80-luvulla. Äitini löysi kaapin kätköistä vanhan C-kasetin, jolle olin oma-aloitteisesti äänittänyt alle kouluikäisenä todella kummallisia tarinoita. En ollut aiemmin törmännyt nauhoituksiin ja innoissani kaivoin vanhan soittimen esiin ja tungin kasetin sisään sillä oletuksella, että heleä-ääninen söpö lapsen ääni kertoo suloisia tarinoita. Pieleen meni. Viskibassolla höystetty rikkiviisas tanhupallohan siellä jutteli tehden omituisia vertailuja maalaisista ja kaupunkilaisista. Olisi varmaan pitänyt mennä komeroon niin nauhoituksen laatu olisi edes ollut parempi.

 Kesä ja kärpäset tai ainakin kesä, aiheuttavat varmasti joka alalla kiirettä ja erikoistilanteita lomien vuoksi. Radio ei ole poikkeus ja kesä yhdistettynä liikoja lupailevaan mediamyyjään ei ainakaan helpota tilannetta. Vaihtoehtoa komerolle on jouduttu miettimään jopa talon sisällä ja ratkaisuksi muodostui sänky. Ilmeisesti peittokasan alle hautautuminen toimii myös mainiosti äänitysstudiona hädän hetkellä. Käsittääkseni siihen ei ole vielä jouduttu turvautumaan, mutta todennäköisesti aiheutan senkin vielä ennen pitkää. 

 Olette varmasti huomanneet, että helposti eksyn aiheesta ja kirjoitan lähes joka asian vierestä. Lupaan varmasti tehdä niin jatkossakin ja pidätän ihan kaikki oikeudet kaikenlaisiin virheisiin.

 Mukavia kesäpäiviä kaikille, älkää ainakaan näillä helteillä innostuko äänittelemään komeroon tai peiton alle liian pitkäksi aikaa.


Jaa tämä juttu